FAQ

Ik wil wel deelnemen maar ken niks van kaart en kompas!

Geen nood. We geven een spoedcursus kaart-, kompas- en tochttechnieken op de Kickoff. Onder de rubriek links vind je ook een cursus kaart en kompas + een aantal links naar websites die je kunnen helpen. Bereid je wel goed voor want zowel voor survivors als hunters zijn kaart en kompas erg belangrijk.

 

Ik ben nog geen 18 jaar!

Spijtig maar dan mag je niet deelnemen aan The Challenge en zal je nog wat geduld moeten oefenen.

 

Kan ik mijn inschrijving annuleren?

Kosteloos annuleren kan enkel tot 15 maart 2014. Een annulatie na 15 maart kan maar dit enkel in overleg met de organisatie en een annuleringskost zal aangerekend worden, deze annuleringskost kan oplopen tot het gehele inschrijvingsgeld naar gelang het tijdstip van het annuleren.

 

Ik wil mij inschrijven als hunter maar bezit geen rijbewijs?

Niet elke hunter moet in het bezit zijn van een rijbewijs. De hunters moeten wel met eigen vervoer op de spellocatie geraken en ook voor het spel zijn er best een aantal auto's mee.

 

Welke transportmiddelen mag ik gebruiken?

Survivor: Als survivors mag je je enkel te voet verplaatsen! Ook liften is verboden. Een stevig paar stapschoenen is onontbeerlijk!

Hunters: Als hunter mag je alles gebruiken wat je je kan inbeelden: auto, quad, fiets, helikopter,... Je bent wel zelf verantwoordelijk voor de bijhorende kosten (verbruik, verzekering,...)

 

Waar overnacht ik tijdens het spel?

Survivors: Survivor zijn eist een grote vorm van zelfstandigheid. Je bepaalt zelf of je al dan niet slaapt. Wij raden aan om voldoende te slapen want het spel als survivor is zowel fysisch als psychisch zwaar. Je slaapplaats bepaal je ook zelf, ook het tijdstip en de duur. Wil je liever overdag slapen om dan in de nacht te sluipen, geen probleem, dat bepaal je zelf. Waar? Dat kan in een kerk, tent, onder een boom, buskotje,... wees zelf creatief.

Hunters: Hunters kunnen slapen in het hunterkot (= weekendplaats)

 

Wie organiseert The Challenge?

De organisatie bestaat uit enkele (oud-) leiding van verschillende verenigingen en een aantal ex-deelnemers. Allen zijn vrijwilligers en worden op geen enkele wijze vergoed.

 

Ik wil heel graag meedoen maar heb nog geen teamgenoot?

Als survivors kan je pas inschrijven als je minstens met twee bent.

Wil je toch deelnemen stuur dan zeker een mailtje naar core@huntorsurvive.be. Wij houden een lijst bij van mensen zonder teamgenoot en dat kan wel eens succes hebben. Tip: Blijf zeker zoeken naar een teamgenoot want deelnemen loont de moeite!

 

 

Wel kan je zelf jouw tempo bepalen. Weet dat we ons niet richten op de gespierde atleten onder jullie. Iedereen met een normale fysiek en een gezonde portie doorzettingsvermogen moet instaat zijn om The Challenge tot een goed einde te brengen.

 

Hoe zwaar is het als hunter?

Voor een hunter is het fysiek minder zwaar dan voor een survivor. Je kan op adem komen in het hunterkot (met keuken en slaapzaal) en kan je verplaatsen met auto, fiets, quad ... Weet wel dat het een intensief en inspannend weekend wordt! 24 uur lang jacht maken op survivors vraagt zijn tol! Hiernaast schotelen we je een hele hoop uitdagingen voor... We richten ons niet op de gespierde atleten onder jullie. Iedereen met een normale fysiek en een gezonde portie doorzettingsvermogen moet instaat zijn om The Challenge tot een goed einde te brengen.

 

Ik kan niet aanwezig zijn op de Kickoff avond?

Je kan en mag nog deelnemen aan The Challenge. We raden je wel sterk aan om deel te nemen aan de kickoff! Hou deze datum dus zeker vrij in je agenda!

 

Credits, Home, Checkpoints, Poorten,... wat is dat allemaal? ----> TUTORIAL

De woordenschat van The Challenge is nogal uitgebreid, wil je meer uitleg download dan de Tutorial.

 

Wachtlijst? Credits verdienen?

Als de inschrijvingen volzet zijn wordt de wachtlijst geopend. Elk jaar zijn er een aantal teams van de wachtlijst die toch nog meekunnen. Inschrijven op de wachtlijst loont! Als je op de wachtlijst staat mag/kan je nog niet deelnemen aan de credit zoektocht. Reden: Je zou deelnemers kunnen benadelen of bevoordelen. Als er een plaats vrijkomt en je zelf dus mee kan op challenge-weekend kan je actief deelnemen aan de credit zoektocht. Op dat moment ontvang je alle credits die het team dat je vervangt reeds gevonden/gewonnen had.

 

Kan ik vroeger naar huis als het spel voor mij gedaan is?

Aangezien alle survivors samen met de bus huiswaarts keren en de check out nog niet gedaan is, vragen we aan iedereen om het hele weekend te blijven.

Voor alle nieuws, tips en foto's, ga naar onze facebook community

Copyright 2014 core@huntorsurvive.be